+359898633185 Поръчай по телефона

Забавни факти за кучетата

Забавни факти за кучетата

Кучето е един страхотен и незаменим спътник, който успява да ни научи на търпение, грижа и любов. Домашният ни любимец обаче може да ни изненада с неща, които не сме и подозирали. Затова Ви предлагаме рубрика със забавни факти за кучетата. Всяко куче е уникално само по себе си, но някои неща свързват ,,най-добрите приятели на човека’’.

В тази статия ще ви представим някои забавни факти за кучетата.

  • Отпечатъкът от носа на кучето е уникален, подобно на пръстовия отпечатък на човек

Подобно на човешките отпечатъци, всяко куче има уникален отпечатък от носа. В много развъдници са идентифицирали различните кучето по този начин, чрез техните носове. Взимането на отпечатък от носа ( и от лапите) на вашия любимец, за да ги съхраните като мил спомен, е забавен експеримент, подходящ дори за деца. Крайният резултата със сигурност ще бъде неповторим!

  • Кучетата могат да виждат само жълтия и син цвят

Домашните ни любимци могат да различат син и жълт цвят – това цветово възприятие е наречено дихроматично зрение. Как кучетата виждат света около нас е тема на много проучвания и изследвания през годините. Оказва се, че нашите приятели не живеят в изцяло черно бял свят. Червеният цвят за кучетата е тъмен ( близо до сив ), жълтото, оранжевото и зеленото са в жълтеникавата гама. Нашите космати другарчета виждат много ясно синия цвят.

  • Всички кученца се раждат слепи

Последното сетиво, което се развива при кучетата, е техния слух. Те са напълно глухи до навършването на третата седмица, защото ушните им канали са затворени. Когато обаче той се включи, те чуват три пъти по-добре от нас. Тишината е важна за развитието на ушите, тъй като звуците включват промени в налягането, които механично задвижват структурата на вече зрялото ухо.

  • Всички далматинци се раждат изцяло бели

Малките далматинци се раждат изцяло бели и първите им петна се появяват до три седмици след раждането. Те се появяват на бял свят с пигментни петна, но те са покрити от бялата козина. Докато растат, пигментацията успява да се прояви през нея.

  • Кучетата могат да душат и дишат едновременно

Четириногите ни приятели разчитат на обонянието си почти за всичко. Трудно устроените им носове, са устроени по такъв начин, че те могат да задържат миризми дори и през това време през ноздрите им да минава непрестанен приток на въздух.

Поръчайте най-доброто за Вашето куче от petstation.bg.

 

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма