+359898633185 Поръчай по телефона

Важни теми за обсъждане, преди да си вземете куче

преди да си вземете куче

Да имаш куче е ангажимент за цял живот и ние трябва да сме подготвени за това нещо. Именно заради това преди да си вземете куче трябва да седнем и да обмислим какви очаквания имаме към бъдещия ни опашатко и как ще го въведем в дома си и в ежедневието си.

Въпросите, които най-често си задаваме са:

  • Къде искам да спи кучето?
  • Как ще го храня?
  • Ще успея ли да го обуча добре?

Ако не можем да осигурим правилните грижи на нашия любимец не трябва да предприемаме тази крачка.

Ще Ви представим някои от нещата, над които трябва да помислите преди да въведете кученцето в дома си.

  1. Знаете ли какви ,,изисквания’’ ще има към Вас породата, която смятате да отглеждате, по отношение на енергийни нива, поведение, размери или здравословни нужди? Трябва да сте наясно с всичко това, за да може да осигурите на бъдещото си куче възможно най-добър и щастлив живот. Едно добре отглеждано и щастливо куче е спокойно и се поддава по-лесно на дресировка.
  2. Разберете значението от добрата и постоянна тренировка и обучение. Важно е цялото семейство да е наясно с метода на възпитание на кучето и да не се получава разминаване в действията Ви. Например един член от семейството да поощрява кучето, а друг по-често да му вика. Това може да обърка много Вашето куче.
  3. Постоянство и търпение при обучението. Малките кученца имат нужда да ходят до тоалетна често и ако Вие не можете да прекарате достатъчно време вкъщи е неизбежно да не станат инциденти.
  4. Можете ли действително да си позволите домашен любимец? Дори да не закупите ами да осиновите кученце разходите, които предстоят, са големи. Трябва да предвидите бюджет за качествена храна и най-важното – редовни прегледи при ветеринар. Лечението при животните е скъпо и Вие трябва да сте сигурни, че можете да подсигурите най-доброто.
  5. Пространство, което да е само за кучето. Важно е кучето да има своя територия и място, на което да се чувства спокойно. Някои породи са подходящи за отглеждане в апартамент, защото нямат нужда от толкова голямо пространство, за да се чувстват добре, но големите кучета имат нужда от двор или голяма площ, в която да тичат на воля.

За да сте по-подготвини преди да си вземете куче, можете да изберете качествена храна от нашия отлайн магазин petstation.bg.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма