Филтри

Категория

Вижте повече

Марка

Вижте повече

Вкус

Вижте повече

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Вижте повече

Цвят

Размер

Материал

Форма

Разфасовка

Вижте повече

ПОКАЖИ ФИЛТРИ

Категория

Вижте повече

Марка

Вижте повече

Вкус

Вижте повече

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Вижте повече

Материал

Форма

Размер

Цвят

Разфасовка

Вижте повече

Отглеждане на котки на открито

Показване на 1–12 от 77 резултата

5 опасности за отглеждане на котки на открито

отглеждане на котки на открито

Отглеждане на котки на открито – Ветеринарите често препоръчват на собствениците на котки да държат котките си вътре през цялото време, но ако имате котка, която често излиза на открито, не забравяйте да внимавате за тези потенциални проблеми.

Екстремни температури

Котките не могат да понасят екстремни горещини или студено време по-добре от хората. Те могат да страдат от дехидратация, топлинно изтощение и топлинен удар през лятото или измръзване и хипотермия през зимата.

Диви животни

Вашата котка може да е професионалист в нахвърлянето на своите играчки за котки мишки, но вероятно не може да се справи с разпуснати кучета, диви котки или други диви животни, включително койоти, мечки или лисици.

Нараняванията от тези животни могат да бъдат сериозни и понякога фатални. Освен това дивите животни могат да причинят на котката ви редица сериозни заболявания.

Паразити

Котките на отглеждани на открито могат да хванат редица нежелани вредители, включително бълхи, кърлежи, акари и червеи.  Дори котките, които не излизат на открито, могат да получат бълхи, а сега си представете котката ви да се въргаля в нечия плевня.

Тези паразити могат да навредят на здравето на вашата котка. Уверете се, че използвате най-доброто средство против бълхи и кърлежи за котки и редовно я проверявайте за признаци на кърлежи и бълхи, когато влезе на закрито.

Автомобили и превозни средства

Котките на отглеждани на открито могат лесно да бъдат блъснати и сериозно наранени от коли на оживена улица. Освен това котките често обичат да се свиват в топлото пространство под капака на колата за дрямка и могат да бъдат наранени или дори убити, когато колата запали.

Токсини

Редица често срещани вещества и продукти във вашия двор и гараж могат да бъдат отровни за котките, включително антифриз, определени инсектициди, торове, контейнери за отпадъци и отрови за гризачи.

Пазете тези продукти защитени и осигурете на вашия домашен любимец чисто и безопасно място за игра.

Прочетете за отглеждане на котка на закрито

Последни публикации

Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече
Какво да направите ако кучето ви се изгуби или избяга
Какво да направите, ако кучето ви се изгуби или избяга?

Това е може би един от най-големите кошмари на всеки собственик на куче. В един момент вашето куче тича щастливо наоколо, а в следващия го няма безследно. С едно мигване […]

Вижте повече

    Контактна форма

    Храна за кучета по породи